Beter laat dan nooit

“Je bent te laat.”

“Ja iemand anders kreeg voorrang, aangezien zij naar de dagopvang moest vandaag.”

“Daar heb ik niks mee te maken.”

“Jawel, want zij wordt al vroeg opgehaald door het busje.”

“Hoe vaak moet ik nog herhalen tot het tot jullie doordringt. Ik wil géén mannen en géén uitzendkrachten.”

“Ik ben geen uitzendkracht.”

“Dat ben je wel.”

“Meneer, ik ga hier niet weer over in discussie. Ik kom alleen even uw ogen druppelen en uw steunkousen aantrekken en dan ben ik weer weg.”

“Zie je nou, je wilt zo snel mogelijk weer weg. Typisch jouw generatie. Waarom doe je dit werk dan en heb je geen vak geleerd?”

“Naast dit werk blog ik ook.”

“Wat?”

“Laat maar.”

“Dat bedoel ik nou, die instelling. De crisis is allemaal jullie schuld en ook van al die vrouwen tegenwoordig. Allemaal willen ze werken en die kinderen stoppen ze maar weg op de crèche. Op tv zie je alleen maar schreeuwerige jochies die denken dat ze kunnen zingen, je wordt continu belazerd waar je bij staat en jan en alleman werkt maar in de zorg. Weet je wel wat je hier allemaal moet doen?”

“Uw steunkousen aantrekken.”

“Je hebt geen idee wat ik allemaal mankeer.”

“Wat mankeert u dan?”

“Dat gaat je niks aan.”

Verder zwegen we. Ik zei de man vriendelijk gedag en wenste hem een fijne kerst.

“Meen je dat nou?”

“Natuurlijk meneer.”

Gelukkig weet hij niet wat bloggen is en zal hij nooit op deze site terecht komen. Een spiegel voorgehouden worden, kan aardig confronterend zijn. Het gedicht waar ik nu naar link al helemaal: Incontinentie-emmer.

3 gedachten over “Beter laat dan nooit”

 1. Hoi Sander
  Allereerst de beste wensen voor 2012. Ik hoop dat ik veel van deze verhalen ga lezen in dit jaar ook van je oma trouwens. Misschien is het goed dat die ouwe dit leest hihihihi. Het is een grote mopperkont maar wel met een klein hartje.

 2. Hey Sandra, superleuk dat je reageert. Je bent echt één van m’n trouwste lezers, dat waardeer ik enorm. Ik hoop je dit jaar ook vaak te verblijden met nieuwe verhaaltjes. Mijn streven is minstens 1 keer in de week. En ik zou ook graag een mooi boekje willen maken, daar is het ondertussen wel tijd voor.

  Wat betreft die meneer 😉 Hij heeft inderdaad een klein hartje. Tegenwoordig ben ik ook vaak zijn vriend. Niet altijd, maar hij natuurlijk wel voor mij. Je prikt makkelijk door zijn pantser.

  Jij ook de beste wensen, maak er een mooi jaar van met de family en natuurlijk je collega’s. Niet de lunch vergeten 😉

 3. Hoi Sandra, namens mij ook een heel gelukkig nieuwjaar. Ik hoop je dit jaar vaak te mogen verassen met mijn verhalen. Ik ben helemaal aangestoken door dat bloggen. Ik schep er veel genoegen in. Vooral ook leuk als mensen reageren en om te horen dat ze het soms leuk vinden.

  Heel veel liefs van oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.