Dagje sauna

Een dagje Sauna. Heerlijk ontspannen. Herfstbladeren dwarrelen rond m’n oren al zittend in een dampende jacuzzi. Ik heb er net een Finse van 85 graden op zitten, plus een echte Löyly van zelfde origine. Aroma’s van geparfumeerd oleander kropen langs mijn met honing ingesmeerde lichaam. Gevoelstemperatuur 120 graden. Bestaat er iets goddelijkers?

Even bijkomen in het restaurant slash chillruimte. Ik ga met m’n ultra compacte Samsung laptop, bij de openhaard zitten. Er is vandaag geen ruimte voor kou op mijn tere huidje. Twee mensen naast mij worden geholpen door de enige serveerster die er rondloopt. Jong blond dingetje met een zeer onsympathieke trek op haar gezicht. Ze kan zelf wel een saunaatje gebruiken.

“Kan ik meteen een colaatje bij je bestellen?”, vraag ik. “Als jij je laptopje opbergt, zal ik voor jou een colaatje halen”. Totale verbijstering is op mijn gezicht te lezen. Mijn buurman kijkt me aan, er zijn geen woorden nodig. Als ik mijn opengevallen mond sluit, is die trut alweer verdwenen. Ik denk bij mezelf, krijg de tering. Maar als een mak schaap berg ik mijn laptop op. Vervolgens loopt die hoer wel minstens vijf keer op en neer vanuit de keuken. Als een woestijnrat laat ze me achter.

“Je hebt je laptopje nog niet opgeborgen zie ik”. Die omhooggevallen slet staat opeens weer voor me. In gedachten stomp ik haar de openhaard in. Maar in werkelijkheid vraag ik of ze blind is. “Ik heb je niet naar buiten zien lopen, vandaar”. Nog steeds blijf ik rustig. Het is m’n aard, een handicap zou je tegenwoordig zeggen. “Laat dat colaatje maar zitten, ik neem wel een glas water”.

Dit keer is de verbijstering op mijn buurman’s gezicht te lezen. Hij vraagt me wat voor beroep ik uitoefen. Ik vertel hem dat ik schrijver ben. Het blijft even stil. “Ja, dat verklaart een hoop. Waar ik vandaan kom, zouden we opstaan, onze broeken naar beneden en drie piemels langs haar huig schuiven. Ik werk in de haven, vandaar.”

Ik bedenk dat niemand hier een broek aan heeft. Verslagen, grijp ik naar mijn kleine Samsung laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.