Dating in the dark

Dating in the dark

“Welkom, dit is het dan.” Mevrouw houdt de deur voor me open als ik binnentreed. “Mooi,” veins ik, maar ik leg er wel oprechte blijdschap voor mevrouw in. Eindelijk is ze verhuisd. Mevrouw leidt me door haar nieuwe huis en verontschuldigt zich voor alle dozen en spullen die nog niet op zijn plek staan of voor kasten die half af zijn. Uiteindelijk mag ik plaatsnemen op één van de stoelen die zorgvuldig zijn uitgekozen bij de rest van het interieur. “Wil je koffie?”, vraagt mevrouw, “ik heb geen Senseo meer, maar wel deze, met zo’n zakje en alles.” Ik zit nu al over m’n tijd heen, maar ik wil geen spelbreker zijn op de eerste dag in dit nieuwe optrekje.

De tv staat aan op RTL acht of zoiets, met het programma ‘Dating in the dark.” Het komt ook weleens voor dat er porno opstaat bij een cliënt als ik binnenkom. Dit programma had er wel wat van weg. Mevrouw heeft uiteraard geen benul van wat er zich op de beeldbuis afspeelt terwijl zij een beetje zeurt over de obstakels die komen kijken bij het verhuizen op hoge leeftijd.

“Hoe zie je eruit?”, lees ik op de ondertiteling. Er staat een hitsige Australiër pal voor een vrouw in een donkere kamer. “Die oude meubelen heb ik weggegeven aan de kringloop, die kwamen ze gelukkig ophalen.” Ik neem een slok van mijn koffie, “O, dat is fijn.”

Ik heb lange benen, ronde billen, stevige borsten en volle lippen.” Mevrouw vertelt wat over alle hulp van de kleinkinderen, ondertussen gaat het daten op tv rustig door.

“Misschien een brutale vraag, maar mag ik even voelen?” “Viel het verhuizen mee?”, en ik draai mijn hoofd weer even van de tv. “Nou het was wel een paar keer rijden, maar gelukkig is hier een lift en…”. Ik zit alweer met verbazing naar de tv te kijken. Die enge vent staat met zijn handen klem om de borsten van die vrouw en zoent haar zwoele lippen.

“Het is ook niet niks zo’n verhuizing,” meen ik. “Ik ben ook blij dat bij mij nu thuis eindelijk alles op z’n plek staat. “Ja, ik ben ook blij als alles achter de rug is,” zegt mevrouw met een zucht. “Gelukkig staat het meeste nu wel op zijn plek. In ieder geval staat de tv er nu ook. Zonder dat ding zit ik maar zo naar buiten te kijken.”

Op tv zie ik nu een nieuw koppel. Een blote man met een schort voor die zijn date vraagt om hem in zijn billen te knijpen. Vooruitgang eist zo zijn tol. Ik bedenk me dat ik voor mijn moeder later een paar mooie bloemen koop, in plaats van zo’n afgrijselijk grote flatscreen. Achter de geraniums zitten lijkt me ineens buitengewoon romantisch.