Mijn oma

Mijn oma's profielfotoIk heb altijd al schrijver willen worden. Maar niemand zou mij lezen, dacht ik. Ik heb mezelf nooit de moeite waard gevonden. Ideeën heb ik altijd wel gehad ja, tonnen ideeën. Ik ben er de wereld mee over gevaren. Nooit heb ik ook maar één vat ervan aangebroken. Nu staat m’n huis er vol mee. De inhoud zal nu wel aardig rijp zijn, sommige uit een goed jaar, de meesten niet.

Mijn kleinzoon kwam met het idee om ze te openen. “De tijd is daar. Je bent je man kwijt en ’t huis waar je zit ademt nu niks meer dan leegte. Bovendien, je zal gelezen worden. Maak je niet druk, je zal door niemand afgewezen worden, uitgeverijen zijn uit jouw tijd.”

Ik ben nu 85 jaar oud. Wat heb ik te verliezen. Ik ben niet meer zo ijdel en niet op zoek naar eeuwige roem. Ik ben niet zoals m’n kleinzoon, die midden in ’t leven staat en zich het centrum daarvan waant.

Lees hier mijn oma’s blog

Ook mijn oma is actief op Facebook

[widgets_on_pages]

6 gedachten over “Mijn oma”

 1. Lieve lieve tante,
  Wat een geweldig leuk idee is dit!!!
  Als er iemand veel verhalen heeft en ze dan ook nog eens met veel passie en humor kan vertellen, dat is ’t m’n tante wel!!!!
  Ik hoop dat u er veel plezier in heeft en dat er vele leuke, spannende, ontroerende en grappige verhalen zullen volgen!
  Dikke kus,
  Emely

 2. Beste mevrouw Ritman,

  Zo’n laatste zin belooft heel veel .. . En. ik weet dat u een geweldig vertelster bent. Het is nooit te laat voor een nieuwe carriere. Veel succes en schrijfgeluk.

  Geert

 3. Geweldig! De wereld overvaren met je ideeen, dan komen ze vast gerijpt terug. En ze dan kunnen ventileren zonder de geldingsdrang van de jeugd, Wauw.
  Mooi idee van uw kleinzoon. In een ding heeft hij echter ongelijk; vousvoyeren kan nog steeds 🙂

  1. In het werk dat deze kleinzoon doet, komt dat ook nog wel geregeld voor. Vaak voel ik het wel aan wanneer ik vrijelijk kan tutoyeren. Hoewel ik er misschien nog weleens goed naast zit. Bedankt voor uw positieve reactie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.