Mijn dag

Ik stond vanmorgen zoals gewoonlijk om half acht op. Zaterdag, weekend, maar dat zegt mij niet zo veel eerlijk gezegd. Om toch een onderscheid te creëren met de andere dagen van de week, besloot ik mezelf te verwennen.

Ik begon met een haarmasker van eigeel. Na mijn haar goed ingewreven te hebben, liep ik naar beneden voor mijn ontbijt. Het kaarsvet van de vorige avond moest ik nog van tafel krabben, het laatste restje zelfs wegstrijken met een hete strijkbout.

Het stonk nog naar bier en sigarettenlucht in de kamer. Overal zag ik moddersporen, plakkaten opgedroogd klei en zelfs biervlekken op mijn tapijt. Gisteravond bridgeclub.

Ik wilde mezelf een glas melk inschenken, maar deze was helaas over datum. En zo te ruiken niet alleen de melk. Mijn hele koelkast stonk tot aan de zwaar beschimmelde rubberrandjes in de deur. Dat is het vervelende, als je afhankelijk bent van anderen voor je boodschappen.

Na mijn ontbijt met oud brood zonder melk, ging ik naar boven om mijn haren uit te spoelen. Dat luchtte op, alsof even alle ellende van me afdroop.

Nadat ik mij had afgedroogd, smeerde ik mijn lichaam in met olijfolie. Dat heeft me tot nu toe nog altijd de illusie gegeven, dat mijn huid er jong en strak uit blijft zien. “Denk erom, wangen omhoog smeren anders gaan ze hangen”, zei mijn moeder altijd.

De rest van de dag poetste ik mijn koper op en staarde mijn tuin in. Ik dacht na over vroeger, over mijn vader die ik nooit heb gekend.

Bestond er toen ook maar fatsoenlijke anticonceptie. Mijn moeder geloofde in gehalveerde zure vruchten, ter voorkoming van ongewenst kroost.

Lemon

Ze had harder moeten geloven.

Eén gedachte over “Mijn dag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.