Portfolio

Hier vindt u een overzicht van de werkzaamheden van Sander Ritman: oprichter en geestelijk leider van De Verpleegpoëet en Aap Blog Mies. Alle ondergenoemde ervaringen hebben Sander tot een allround schrijver, dichter, performer, blogger, vlogger, communicatie-expert en projectmanager gemaakt. Toch blijft hij gewoon de kunstenaar die hij altijd is geweest.

De Verpleegpoëet in het kort

Na zijn studie communicatiewetenschap besloot Sander zijn schrijversaspiraties te combineren met werken in de thuiszorg. De ontmoetingen met ouderen inspireerden hem dusdanig dat hij over zijn ervaringen begon te schrijven op zijn blog. Hij profileerde zich als schrijver en dichter uit de zorg en bedacht de naam De Verpleegpoëet. In deze hoedanigheid ging hij verschillende samenwerkingen aan en leidde de projecten die u hieronder kunt bekijken. De Verpleegpoëet heeft na een periode van diepgaande zelfreflectie en gevoelens van eenzaamheid er een geheel nieuwe dimensie bijgekregen. Sander voelt, ziet en ervaart een tekort aan geestelijk contact in de samenleving en wilt zich hier nu voor inzetten middels zijn project Aap Blog Mies.

De projecten

Aap Blog Mies

Dit project betreft de realisering van een sociaal blogplatform voor mensen in een sociaal isolement of die zich op wat voor manier dan ook eenzaam voelen. Sander is hiervoor een samenwerking aangegaan met Humanitas. Bekijk hier de website van Aap Blog Mies.

Uitgave boek: De Verpleegpoëet

In samenwerking met online tijdschrift Hardhoofd.com is een fraai boekje gemaakt dat een selectie van Sanders verhalen uit de thuiszorg bevat. Het boek is gemaakt met een team van twee redacteuren, een zakelijk leider, vormgever en illustratrice. Het boek is in eigen beheer uitgegeven in een oplage van zeshonderd stuks. Bijna al deze exemplaren zijn door Sander eigenhandig verkocht aan voornamelijk relaties en contacten binnen zijn netwerk in de zorg. Bent u geïnteresseerd en wilt u een exemplaar ontvangen, stuur dan een mail naar info@verpleegpoeet.nl.

Optredens met muzikantenduo Rikenik

De Verpleegpoëet profileert zich naast schrijver en dichter uit de zorg, ook als performer tijdens bijeenkomsten en uitvoerder van communicatieopdrachten binnen diezelfde sector. Samen met de muzikanten Rik Fennis en Rob sprinkhuizen voerde De Verpleegpoëet onder leiding van Sander opdrachten uit voor onder andere ActiZ, Vilans en Florence. Voorbeelden hiervan zijn het afsluiten en samenvatten van een debatavond in de Rode hoed (zie filmpje hieronder) en een internationaal congres in de Beurs van Berlage, het vloggen voor de Facebookpagina van Het Nieuwe Ouder Worden en het optreden tijdens een nieuwjaarsreceptie. Wilt u De Verpleegpoëet inhuren voor uw bedrijfsevenement of communicatievraagstuk, neem dan contact op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Productie film: De Fietser

In opdracht van Actiz is ten behoeve van de week van zorg en welzijn door De Verpleegpoëet een film geproduceerd met als thema zelfredzaamheid. De zeer korte film is gemaakt in samenwerking met regisseuse Hiba Vink. De muziek is gemaakt door Rikenik en tekst en stem zijn afkomstig van Sander. In de hoofdrol speelt meneer Privée, een cliënt waar Sander geregeld over de vloer kwam als verzorgende in de thuiszorg. Om tot deze film te komen is samengewerkt met alle bovengenoemde partijen alsmede de familie van de ster uit dit poëtische beeldverhaal. Hieronder kunt u de film bekijken.