Reacties van mijn cliënten op het boek

De verhalen uit mijn boek zijn gebaseerd op mijn cliënten in de thuiszorg. Daarom heb ik sommige van hen alvast een boekje aangeboden. Hun reacties wil ik graag met jullie delen.

Deze kreeg ik vandaag, van een mevrouw die gisteren een exemplaar van me kocht:

“Wat heb ik met een plezier je boekje zitten lezen. Ik kan natuurlijk niet zo goed zien en normaal luister ik naar boeken. Met het vergrootglas lezen is extra vermoeiend voor mij. Maar het heeft me geen moment gestoord omdat ik zo in de verhalen zat. Het bracht me zelfs op een idee. Ik wil graag nog zes boeken van je kopen voor onder de boom voor mijn kinderen.”

“Zes boeken? Ja natuurlijk, dat kan.”

“Ik moet zeggen dat ik me na het lezen van je boek wel schuldig voel. Dat jullie bij mij moeten komen, terwijl er mensen zijn die het nog veel meer nodig hebben dan ik. Ik kijk vanaf nu echt met andere ogen naar jullie van de thuiszorg. Ik heb nu nog meer bewondering en waardering voor jullie.”

Ik ben al bijna sprakeloos, maar kan nog net zeggen: “Ja, maar wij zijn ook heel blij dat er mensen zoals u zijn. Dat maakt het ook leuk. Die verschillende mensen.”

“Ik moet zeggen dat er laatst wel een collega van je was die begon over douchen. Ik dacht daar begin ik nooit aan. Maar nu ik dit gelezen heb, besef ik dat het de normaalste zaak van de wereld is.”

Nu krijg ik echt niks meer over m’n lippen. Ik weet niet waar ik moet kijken. Gelukkig kan ze m’n gezicht niet zien. Jaren werk, en echt waar, het is cliché, maar dit is waar je het voor doet.

Klik hier voor meer informatie over de boeklancering