Theezeefje

“Nu heeft ze mijn theezeefje meegenomen. Een aantal kettinkjes heeft ze ook al van mij gejat. Ze houdt zich van de domme, maar ik ben echt niet gek.”

“Wat voor thee wilt u?”

“Het is toch te brutaal voor woorden. Als je haar d’r op aanspreekt blijft ze gewoon ontkennen. Ik heb al gebeld hoor, dat ik haar hier niet meer wil hebben. Ze zorgen maar voor een andere thuishulp.”

Meloenthee had ik vorige keer gezet, dat was me goed bevallen. Ik spiek even in de koelkast en zie een doos gebak staan. Zoiets is natuurlijk riskant, maar ik kan de verleiding moeilijk weerstaan.

“Wilt u er een stukje gebak bij?”

“O ja, dat heb ik staan, dat klopt, dat heeft mijn dochter meegenomen. Kan jij dat nou begrijpen, dat ze mijn theezeefje meejat?”

“Wie?”

“Mijn dochter. Mijn bloedeigen familie. Het is niet de eerste keer hoor. Ze heeft ook al een paar jurken van me meegenomen. Een paar van mijn favorieten zelfs.”

“Wilt u zo’n punt of zo’n rond hazelnotending?”

“Lust jij er ook één? Vooruit, neem maar hoor. Kies jij maar eerst.”

Als we zitten te eten van ons gebak, is het eindelijk even stil. Ik heb zelf voor de hazelnotenpunt gekozen en heb er totaal geen spijt van. Haar dochter moet gisteren of vandaag nog langs zijn geweest, gezien de versheid van de bakkerstraktatie.

“Heerlijk mevrouw.”

“Wat zeg je?”

“Het smaakt goed.”

“Snap jij dat nou, mijn theezeefje is nergens te bekennen? Ik weet zeker dat hij het heeft meegenomen. Alles wordt hier zonder pardon weggehaald. Mijn sieraden, m’n jurken, m’n theezeefje en.. o ja.. mijn alarm, die heeft hij ook meegenomen.”

“Uw alarm?”

“Ja, dat is die schoonzoon van me. Die wilt me gewoon dood. Zie je al die plooien in mijn tapijt? Die zijn er door hem bewust ingeschopt, zodat ik vandaag of morgen een keer goed val en mijn heup breek. Zo is mijn man ook overleden weet je dat?”

“Ja dat heeft u me eens verteld.”

“Hij heeft mij leren winkelen. Ik kocht nooit wat, tot ik hem ontmoette. Bijna elk weekend ging ik op pad voor de mooiste jurken. Sieraden kreeg ik meestal  cadeau van mijn man.”

“En dat theezeefje?”

“Theezeefje?”

theezeefje

2 gedachten over “Theezeefje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.